Abdijen Ita


abdijen.startsignaal.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gerelateerd
 • Bisschoppen betuigen spijt om misbruik
  De bisschoppen en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) zeggen geschokt te zijn over de eindconclusies van de onderzoekscommissie-Deetman. Wij betuigen onze spijt voor het misbruik. Ook kardinaal Simonis heeft zijn spijt betuigd
 • Kleinere kantoren worden 'Open Kantoren' bij Belfius
  WESTERLO - Het Belfius kantoor in Voortkapel (Westerlo) kreeg als eerste kantoor in Belgi een volledige Belfius-facelift. Samen met vijf andere kantoren verspreidt in Belgi kadert dit in het pilootproject 'Open kantoren'.
 • 07:21 Deetman spreekt met slachtoffers in Jaarbeurs
  Commissievoorzitter Wim Deetman spreekt zaterdag in de Jaarbeurs in Utrecht met slachtoffers van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk (RKK). In het rapport dat zijn commissie vrijdag presenteerde staat dat door falend toezicht tussen de 10.000 en 20.000 kinderen misbruikt konden worden. Volgens Deetman werden misbruikzaken toegedekt, om een schandaal te verhullen.
 • Dit ongeduldige boek mot u uitlezen... voor het verdwijnt..
  Dit boek kan u niet laten liggen, eenmaal geopend: de inkt verdwijnt immes na twee maanden.
 • Boekenmusea (5): Filip De Pillecynmuseum in Hamme
  Wie zijn favoriete
 • Opening kruispunt Geel-Oost
  WESTERLO - De werken aan Geel-Oost zijn bijna ten einde. Morgen, vrijdag 22 juni zal deelfase 4b, de laatste fase van de werken, afgerond worden. De op-en afrit van en naar de E313 aan Geel-Oost zullen dan ook in de late namiddag terug opengesteld worden voor verkeer.
 • Kopie Amerikaanse grondwet verkocht voor bijna 10 miljoen ..
  De persoonlijke kopie van de Amerikaanse grondwet die eigendom was van president George Washington is geveild voor 9,8 miljoen dollar.
Abdijen Ita
Casasantapia
De abdij van san galgano en de kapel van monte siepi | casa santa pia, vakantiehuis in het zuiden van toscane
http://www.casasantapia.com/nederlands/sangalgano.htm

Charlesvanleeuwen
Charlesvanleeuwen
http://www.charlesvanleeuwen.nl/docs/Monastiek%20reisverslag-Italie%20-%20Charles%20van%20Leeuwen%20(Kovel%202009-2010).PDF

Klap
Het klooster - hoe het allemaal begon - www.klap.net
http://www.klap.net/religies/christendom/kloosters/876hetklooster1.html

Piedicosta
Wat te bezoeken in toscane, cultuurvakantie in italie, musea, kerken, kloosters, en abdijen, markten betreffende de ambachtelijke en gastronomische tradities, tot culturele en religieuze feesten. cultuurvakantie in toscane bezoek aan musea, archeologische vindplaatsen, kerken en monumenten, de mooiste kunststeden in toscane, florence, siena, san gimignano en volterra, artistieke erfgoed van toscane, evenementen- en manifestatiekalender in montaione.
http://www.piedicosta.com/nl/activiteiten/cultuurvakantie-in-toscane.html

Sangalgano
Ruïne van de abdij van san galgano. de heilige san galgano (1148-1181) was een dappere maar losbandige soldaat. na een verschijning in zijn droom van de aartsengel michaël trok hij zich als kluizenaar terug. toen hij probeerde zijn zwaard te breken op een steen als teken dat hij de oorlog verwierp, werd het zwaard door een steen opgeslokt. hij bouwde een hut en stierf in 1181 als kluizenaar. het zwaard van san galgano bevindt zich nu in de kapel vlakbij de abdij. de abdij ligt heel mooi in het midden van dichte bossen. op een heuvel boven de abdij ligt de bijenvormige kapel van montesiepi, rond 1185 gebouwd op de plek van de kluizenaarshut van san galgano. de toevloed van bedevaartgangers en schenkingen bracht de plaatselijke bisschop ertoe een abdij te stichten. helaas is door zelfverrijking van de verschillende hoofden van de abdij de abdij in verval geraakt.“. wat u zeker niet mag missen is de abdij van san galgano. de abdij is er één zonder dak en ramen met gras als de vloer. boven de abdij staat op een heuvel de ronde romaanse cappella di lorenzetti (1185). info over de abdij van san galgano.
http://www.sangalgano.org/NL/home.htm

Suncamp
De abdij van pomposa mooi voorbeeld van romaanse bouwkunst. toeristische informatie
http://www.suncamp.be/be/nl/reisinformatie/toeristische-informatie/italie/de-abdij-van-pomposa-mooi-voorbeeld-van-romaanse-bouwkunst/uc1-l1-n894.912-c13-ti803478

Terradarte
Culturele vakantie in italie, kunst in toscane, cursus in toscane, umbrie, le marche, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie, kunst excursies toscane, umbrie, le marche. culturele vakantie in italie, kunst in toscane, kunst excursies toscane, umbrie, le marche, kunst in italie, cursus in toscane, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie
http://www.terradarte.net/kunstgeschiedenis-kloosters.htm

7 vermeldingen
Privacybeleid Startsignaal