Abdijen Ita


abdijen.startsignaal.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gerelateerd
 • Maak eens een historische wandeling
  Nieuwsblad van Lansingerland, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, Nieuwsblad uit de 3B-Hoek Nieuwsblad voor de gemeente Lansingerland
 • Rotterdams Poetry International biedt onvoltooide gedichten
  Gedichten, oeuvres, geschiedenis, taal – alles is in wezen onvoltooid, zo bleek op Poetry International dat gisteren weer van start ging en tot zondag duurt.
 • 'Kampioen spelen, is een must'
  WESTERLO - Ook in Westerlo zijn de trainingen begonnen, zij het wat later dan gewoonlijk. Frank Dauwen mocht gisteren voor het eerst de baas spelen, terwijl Herman Wijnants op de achtergrond de ploeg verder uitbouwt en financieel orde op zaken stelt.
 • 'Mensen moeten gedacht hebben: Verpale is dood. Quod non'
  Het was de laatste jaren wel erg stil rond Eriek Verpale. Nu is hij echter terug met tien gedichten in het literaire tijdschrift De Brakke Hond.
 • Dag van de Open Kerken nu ook in Leuven
  LEUVEN - Voor de eerste keer neemt de stad Leuven zondag deel aan de Dag van de Open Kerken. Dat initiatief is inmiddels toe aan zijn vijfde editie.
 • Nieuwe roman JK Rowling verschijnt 17 oktober
  Op 17 oktober verschijnt de eerste roman voor volwassenen van J.K.Rowling. ‘Een goede raad’ komt tegelijk als paperback, gebonden editie en als e-book uit.
 • 'Teken van vertrouwen'
  WESTERLO - Westerlo zet in op de jeugd, maar beseft dat ook ervaring noodzakelijk is om terug naar eerste te promoveren. In dat opzicht is de komst van Stijn Minne een goede zaak. De 33-jarige rechtsachter moet achterin een steunpilaar worden.
Abdijen Ita
Casasantapia
De abdij van san galgano en de kapel van monte siepi | casa santa pia, vakantiehuis in het zuiden van toscane
http://www.casasantapia.com/nederlands/sangalgano.htm

Charlesvanleeuwen
Charlesvanleeuwen
http://www.charlesvanleeuwen.nl/docs/Monastiek%20reisverslag-Italie%20-%20Charles%20van%20Leeuwen%20(Kovel%202009-2010).PDF

Klap
Het klooster - hoe het allemaal begon - www.klap.net
http://www.klap.net/religies/christendom/kloosters/876hetklooster1.html

Piedicosta
Wat te bezoeken in toscane, cultuurvakantie in italie, musea, kerken, kloosters, en abdijen, markten betreffende de ambachtelijke en gastronomische tradities, tot culturele en religieuze feesten. cultuurvakantie in toscane bezoek aan musea, archeologische vindplaatsen, kerken en monumenten, de mooiste kunststeden in toscane, florence, siena, san gimignano en volterra, artistieke erfgoed van toscane, evenementen- en manifestatiekalender in montaione.
http://www.piedicosta.com/nl/activiteiten/cultuurvakantie-in-toscane.html

Sangalgano
Ruïne van de abdij van san galgano. de heilige san galgano (1148-1181) was een dappere maar losbandige soldaat. na een verschijning in zijn droom van de aartsengel michaël trok hij zich als kluizenaar terug. toen hij probeerde zijn zwaard te breken op een steen als teken dat hij de oorlog verwierp, werd het zwaard door een steen opgeslokt. hij bouwde een hut en stierf in 1181 als kluizenaar. het zwaard van san galgano bevindt zich nu in de kapel vlakbij de abdij. de abdij ligt heel mooi in het midden van dichte bossen. op een heuvel boven de abdij ligt de bijenvormige kapel van montesiepi, rond 1185 gebouwd op de plek van de kluizenaarshut van san galgano. de toevloed van bedevaartgangers en schenkingen bracht de plaatselijke bisschop ertoe een abdij te stichten. helaas is door zelfverrijking van de verschillende hoofden van de abdij de abdij in verval geraakt.“. wat u zeker niet mag missen is de abdij van san galgano. de abdij is er één zonder dak en ramen met gras als de vloer. boven de abdij staat op een heuvel de ronde romaanse cappella di lorenzetti (1185). info over de abdij van san galgano.
http://www.sangalgano.org/NL/home.htm

Suncamp
De abdij van pomposa mooi voorbeeld van romaanse bouwkunst. toeristische informatie
http://www.suncamp.be/be/nl/reisinformatie/toeristische-informatie/italie/de-abdij-van-pomposa-mooi-voorbeeld-van-romaanse-bouwkunst/uc1-l1-n894.912-c13-ti803478

Terradarte
Culturele vakantie in italie, kunst in toscane, cursus in toscane, umbrie, le marche, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie, kunst excursies toscane, umbrie, le marche. culturele vakantie in italie, kunst in toscane, kunst excursies toscane, umbrie, le marche, kunst in italie, cursus in toscane, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie
http://www.terradarte.net/kunstgeschiedenis-kloosters.htm

7 vermeldingen
Privacybeleid Startsignaal