Abdijen Ita


abdijen.startsignaal.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gerelateerd
 • 'Kampioen spelen, is een must'
  WESTERLO - Ook in Westerlo zijn de trainingen begonnen, zij het wat later dan gewoonlijk. Frank Dauwen mocht gisteren voor het eerst de baas spelen, terwijl Herman Wijnants op de achtergrond de ploeg verder uitbouwt en financieel orde op zaken stelt.
 • Luxe-editie Jacky Ickx alleen in Nederland te koop
  De 150 Nederlandstalige exemplaren van de biografie van Ickx worden exclusief voor 995 euro verkocht in De Boekenlegger in het Nederlandse Eersel.
 • Kasteelfeesten willen het hele gezin lokken
  WESTERLO - Op het domein van het kasteel van prins de Merode worden op 7 en 8 juli voor de 44ste keer de jaarlijkse Kasteelfeesten gehouden. Blikvangers dit jaar zijn de nieuwe collectie van het Belgische modehuis Natan en de watersteekspelen op de vijver. Op termijn wil de familie de Merode het domein nog toegankelijker maken.
 • Zondag 30 juni afsluiting studiejaar Priester- en Diakenop..
  Zondag 30 juni afsluiting studiejaar Priester- en Diakenopleiding Bovendonk 24-6-2013 Dit jaar twee Bovendonk studenten tot diakens voor het bisdom Rotterdam gewijd
 • Met gezongen vespers in rust en bezinning de Oudejaarsavon..
  Na de Kerstdagen is het nog maar een week, dan verruilen we 2013 voor 2014. Voor velen is Oudejaarsavond een moment van terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op het komende jaar. De n viert het uitbundig met zoveel mogelijk mensen, de ander houdt het kleinschalig en zoekt rust. Ook dat kan.
 • Op de fiets in De Kempen langs helden en heiligen
  Een digitale fietsroute met zeven helden en heiligen in de hoofdrol. Een fietslus vol verhalen, audio n video, rond Kempens religieus erfgoed. En tevens de allereerste Vlaamse route voor smartphones van de Nederlandse marktleider AbelLife.?Op de fiets met helden en heiligen? is het helemaal.
 • Amazon verkoopt meer e-books dan papieren boeken
  Voor elke 100 fysieke boeken die de Britse Amazon-magazijnen uitvliegen, worden 114 digitale boeken tegen betaling op de Kindle gedownload.
Abdijen Ita
Casasantapia
De abdij van san galgano en de kapel van monte siepi | casa santa pia, vakantiehuis in het zuiden van toscane
http://www.casasantapia.com/nederlands/sangalgano.htm

Charlesvanleeuwen
Charlesvanleeuwen
http://www.charlesvanleeuwen.nl/docs/Monastiek%20reisverslag-Italie%20-%20Charles%20van%20Leeuwen%20(Kovel%202009-2010).PDF

Klap
Het klooster - hoe het allemaal begon - www.klap.net
http://www.klap.net/religies/christendom/kloosters/876hetklooster1.html

Piedicosta
Wat te bezoeken in toscane, cultuurvakantie in italie, musea, kerken, kloosters, en abdijen, markten betreffende de ambachtelijke en gastronomische tradities, tot culturele en religieuze feesten. cultuurvakantie in toscane bezoek aan musea, archeologische vindplaatsen, kerken en monumenten, de mooiste kunststeden in toscane, florence, siena, san gimignano en volterra, artistieke erfgoed van toscane, evenementen- en manifestatiekalender in montaione.
http://www.piedicosta.com/nl/activiteiten/cultuurvakantie-in-toscane.html

Sangalgano
Ruïne van de abdij van san galgano. de heilige san galgano (1148-1181) was een dappere maar losbandige soldaat. na een verschijning in zijn droom van de aartsengel michaël trok hij zich als kluizenaar terug. toen hij probeerde zijn zwaard te breken op een steen als teken dat hij de oorlog verwierp, werd het zwaard door een steen opgeslokt. hij bouwde een hut en stierf in 1181 als kluizenaar. het zwaard van san galgano bevindt zich nu in de kapel vlakbij de abdij. de abdij ligt heel mooi in het midden van dichte bossen. op een heuvel boven de abdij ligt de bijenvormige kapel van montesiepi, rond 1185 gebouwd op de plek van de kluizenaarshut van san galgano. de toevloed van bedevaartgangers en schenkingen bracht de plaatselijke bisschop ertoe een abdij te stichten. helaas is door zelfverrijking van de verschillende hoofden van de abdij de abdij in verval geraakt.“. wat u zeker niet mag missen is de abdij van san galgano. de abdij is er één zonder dak en ramen met gras als de vloer. boven de abdij staat op een heuvel de ronde romaanse cappella di lorenzetti (1185). info over de abdij van san galgano.
http://www.sangalgano.org/NL/home.htm

Suncamp
De abdij van pomposa mooi voorbeeld van romaanse bouwkunst. toeristische informatie
http://www.suncamp.be/be/nl/reisinformatie/toeristische-informatie/italie/de-abdij-van-pomposa-mooi-voorbeeld-van-romaanse-bouwkunst/uc1-l1-n894.912-c13-ti803478

Terradarte
Culturele vakantie in italie, kunst in toscane, cursus in toscane, umbrie, le marche, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie, kunst excursies toscane, umbrie, le marche. culturele vakantie in italie, kunst in toscane, kunst excursies toscane, umbrie, le marche, kunst in italie, cursus in toscane, cursussen in italie, culturele vakanties in toscane, culturele reis italie
http://www.terradarte.net/kunstgeschiedenis-kloosters.htm

7 vermeldingen
Privacybeleid Startsignaal